Teodor Vasile - Teach for Romania

Donez ziua de naştere pentru educația din România

1,100 RON Donatii stranse
55% Complete
2,000 RON Target
12 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Donez ziua mea de naștere către educația copiilor din România.

Anul acesta pe 29 ianuarie împlinesc 29 de ani și îți cer 29 de RON pentru Teach for Romania, o organizație care susține, sprijină și dezvoltă profesori din învățământul românesc.

Banii se duc aşadar pentru dezvoltarea educație din țară și îmi doresc cadourile sub formă de donație aici. Mulțumesc.

 

       De ce as susține Teach for Romania?

Am asiatat personal la ultimele 2 conferințe anuale Teach for Romania unde am întâlnit, cunoscut si ascultat poveşti şi situații ale unor copii, profesori care sunt susținuți de această platformă și sunt convins că aduce un aport la îmbunătățirea sistemului. M-a impresionat faptul ca profesorii merg dincolo de zona şcolii cu educația, la propriu, facând vizite părinților lor, dat fiind ca e vorba de copii provenind din familii cu dificultati din medii vulnerabile.

Da, sistemul nu va funcționa niciodată perfect. Doar va fi îmbunătățit. Știu că și voi gândiți la fel.

 

       Cred ca v-ați săturat să auziți în stânga şi-n dreapta fraze de genul: "Nu poți schimba sistemul în România/ totul merge pe relații/ sistemul e la pământ/copiii din şcoli sunt pregătiți de sistem pentru a deveni viitorii sclavi obedienți"

Presupunând că ar fi într-adevăr aşa, să ne reaminim că și noi facem parte din acelaşi sistem pe care îl punem în funcțiune (sau îl sabotăm). E foarte uşor şi comod să emitem păreri negative sau chiar să sperăm doar la mai bine însă cel mai practic este să facem efectiv ceva.

Da, este greu şi incomod să faci lucrurile diferit, dar când a fost uşor? 

Da, nu se va schimba deodată peste noapte sau peste un an. Dar se îmbunătățeşte cu fiecare lucru mic pe care îl) facem. incomod Cu timp, efort şi bani am contribuit în trecut iar acum apelez din nou şi la contribuția voastră.

 

       Sut convins că ați auzit măcar odată afirmații de genul: "Școala din România e la nivelul la care e/ învățământul românesc e inutil/ sistemul te educă să nu te educi etc."

Afirmațiile acestea sunt valabile nu numai in Romania, ci într-o altă măsură, în toată lumea. Asta este sistemul actual, aşa merg lucrurile şi există un singur mod prin care vor continua la fel (sau mai rău): să nu ajutăm cu nimic.

 

       Cred ca ați auzit şi generalizări de genul: "Dar părinții nu investesc în educația copiilor/ educația costă/ părintii nu își permit" (Peste 60% dintre pârinţii români nu strâng bani pentru educaţia pe termen lung a copiilor Studiul companiei Aviva Romania)

Da, bineînțeles ca educația costă. Dar asta inseamnă să nu mai investim deloc? Da, toate lucrurile au un cost. Însă sa nu te educi costă mult mai mult. 

Haideți să ne gândim. Nu cumva e o scuza bună să rămânem comozi?


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Teach for Romania recrutează, selectează și pregătește cei mai valoroși oameni pentru a fi învățători sau profesori model pentru copiii din școlile vulnerabile și îi sprijină pentru a deveni factori de transformare în educație, ca profesori și alumni ai programului.

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

Teach for Romania a pregătit până acum 39 de profesori și învățători Teach for Romania, care au transformat viețile copiilor din comunități vulnerabile din 11 județe. Cu ajutorul susținătorilor noștri, ne vom extinde la nivel național, astfel încât, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la educație de calitate. Din toamnă, 63 de profesori Teach for Romania vor fi activi la catedră, pentru a îi învăța pe copii să scrie. Viitorul.

12 Donatii

08 feb 2018

Anonymous

30 RON
04 feb 2018
La multi ani! Felicitari!
31 ian 2018
31 ian 2018
Felicitari Teodor! <3
31 ian 2018
Sunt mandru de initiativa ta
29 ian 2018
29 ian 2018

Anonymous

150 RON
hai să fie cu folos !
29 ian 2018
29 ian 2018
Super mod de a sarbatori. ♡♡♡
29 ian 2018
La mulți ani, Teo! Să mai faci.
21 ian 2018

Anonymous

100 RON
La multi ani! O idee foarte frumoasa!
20 ian 2018