Andrei Diea - Teach for Romania

Viitorul înseamnă educație

0 RON Donatii stranse
0% Complete
500 RON Target
0 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Dacă stau să mă gândesc, am avut mare noroc de profesori și mentori toată viața - e greu de realizat, cu mintea mereu concentrată pe lipsuri aparente, pe îmbunătățiri posibile.
Școala mea la 200 de metri de casă, o singură treabă: să învăț - o copilărie trăită în puf.

Am citit că educația primită până la 15 ani este fundamentul pe care poți crea mai târziu.
Eu am reușit, sunt aici, domeniul îmi asigura satisfacții, am mereu discuții cu oameni de la care am ce învăța.

Dar oare toți copiii sunt atat de norocoși?

Pe doi voluntari de la Teach for Romania i-am cunoscut acum 2 ani în timpul unor cursuri, m-au cucerit instant. Povestea lor?
Se trezesc zilnic la 5am, iau microbuzul spre satul în care fiecare este profesor, copiii îi așteaptă cu sufletul la gură să înceapă o nouă zi fantastică, departe de greutățile zilnice cu care se confruntă, fie că au bătături de la spart lemne, fie că au ghetele fratelui mai mare, fie că vin de la 5 km. Ei vor să învețe, dar nu vine nimeni la sat să predea.

Ce fac oamenii ăștia de la Teach for România mi se pare aur pentru viitorul nostru al tuturor.
În primul rând pentru că îi ajută pe copii în mod individual să aibă o șansă cât de mică pentru un viitor în care tehnologia îi va obligă să aibă joburi calificate.
În al doilea rând pentru că acești voluntari creează un exemplu în comunitatea satului, o ancora emoțională, care poate în cateva cazuri va duce la o înflorire.

De aceea, folosesc acest moment pentru a vă face cunoștință cu Teach for Romania, iar dacă vi se pare valoros puteți contribui la susținerea acestor voluntari minunați.

Pentru că viitorul pleacă de la educație.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2017, 68 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 70 de școli, din 12 județe.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

 

0 Donatii

Nu exista nici o donatie. Fii primul care doneaza!