Teodor Vasile - Teach for Romania

Susţin Teach for Romania

1,237 RON Donatii stranse
26.31914893617% Complete
4,700 RON Target
5 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

De ce aș susține Teach for Romania?

Am asistat personal la ultimele 2 conferințe anuale Teach for Romania unde am întâlnit, cunoscut si ascultat poveşti şi situații ale unor copii, profesori care sunt susținuți de acest program și sunt convins că aduce un aport la îmbunătățirea sistemului.

M-a impresionat faptul că profesorii merg dincolo de zona şcolii cu educația, la propriu, facând vizite părinților lor, dat fiind că e vorba de copii provenind din familii cu dificultăţi din medii vulnerabile. Da, sistemul nu va funcționa niciodată perfect. Doar va fi îmbunătățit. Știu că și voi gândiți la fel.

Cred ca v-ați săturat să auziți în stânga şi-n dreapta fraze de genul: "Nu poți schimba sistemul în România/ totul merge pe relații/ sistemul e la pământ/ copiii din şcoli sunt pregătiți de sistem pentru a deveni viitorii sclavi obedienți". Presupunând că ar fi într-adevăr aşa, să ne reaminim că și noi facem parte din acelaşi sistem pe care îl punem în funcțiune (sau îl sabotăm). E foarte uşor şi comod să emitem păreri negative sau chiar să sperăm doar la mai bine însă cel mai practic este să facem efectiv ceva.

Da, este greu şi incomod să faci lucrurile diferit, dar când a fost uşor? Da, nu se va schimba deodată peste noapte sau peste un an. Dar se îmbunătățeşte cu fiecare lucru mic pe care îl facem. incomod, cu timp, efort şi bani am contribuit în trecut iar acum apelez din nou şi la contribuția voastră.  Sunt convins că ați auzit măcar odată afirmații de genul: "Școala din România e la nivelul la care e/ învățământul românesc e inutil/ sistemul te educă să nu te educi etc."

Afirmațiile acestea sunt valabile nu numai în Romania, ci într-o altă măsură, în toată lumea. Acesta este sistemul actual, aşa merg lucrurile şi există un singur mod prin care vor continua la fel (sau mai rău): să nu ajutăm cu nimic. Cred că ați auzit şi generalizări de genul: "Dar părinții nu investesc în educația copiilor/ educația costă/ părintii nu își permit" (Peste 60% dintre părinţii români nu strâng bani pentru educaţia pe termen lung a copiilor - Studiul companiei Aviva Romania)

Da, bineînțeles ca educația costă. Dar asta înseamnă să nu mai investim deloc? Da, toate lucrurile au un cost. Însă sa nu te educi costă mult mai mult.

***************************************************

Teach Bike Challenge se adresează pasionaților de ciclism şi amatori sau profesionişti, dar şi tuturor celor care doresc să contribuie la construirea unui viitor mai bun pentru ei și copiii lor, investind în educație.

Dacă vrei să ieși la o tură cu persoane care îți împărtășesc pasiunea pentru ciclism,  dacă crezi că investiţia în educaţie este cea mai inteligentă mutare pe care o putem face ca societate şi dacă ești conștient/ă că implicarea ta este ingredientul esențial pentru a construi un viitor mai bun atunci înscrie-te acum la pentru prima ediție Teach Bike Challenge!

Comunitatea Teach for Romania intră în al patrulea an de când își propune să fie un partener de încredere în adresarea provocărilor din sistemul educațional, alături de ceilalți actori relevanți, instituții europene, instituțiile statului, societatea civilă, parteneri din mediul de afaceri, media, și, desigur, persoane fizice. Acest proiect este una dintre platformele pentru implicare şi dialog, pe care ți le punem la dispoziție.

Ce se întâmplă în proiect?

- Completezi formularul de înscriere
- Devii fundraiser sportiv Teach for Romania
- Derulezi prima ta campanie de fundraising pentru educaţie pe Galantom
- 15 şi 17 iunie: tură cu bicicleta Braşov-Făgăraş
- 16 iunie: super eveniment de comunitate la Cetatea Făgăraş – citeşte mai multe pe site

Dacă îţi doreşti o adevărată provocare de fundraising şi anduranţă, există şi posibilitatea de a te înscrie în echipă de 2 persoane.

Parteneri: Romanian American Foundation, Autonom Rent a Car, 7card, Spokes – The Friendly Bike Shop, Quest Mission Epic Escape Rooms, Bright, Cetatea Făgăraşului, Galantom, Mediacom, GroupM, Mindshare, Wavemaker, Freerider, Salonul Bicicletei, România Pozitivă.

Date de contact:

Website: http://teachbikechallenge.ro
e-mail: teachbikechallenge@teachforromania.ro

Persoane de contact: 

Community Management
Camelia Tiu
0726 567 300
camelia.tiu@teachforromania.ro

Înscriere echipe
Graţiela Dumitrescu
0754 242 441
gratiela.dumitrescu@teachforromania.ro

Project Manager
Mircea Racoviceanu
0723 935 132 
mircea.racoviceanu@teachforromania.ro


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2017, 68 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 70 de școli, din 12 județe.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

 

5 Donatii

clienți rawdia

939 RON
21 Jun 2018

Anonymous

75 RON
16 Jun 2018
15 Jun 2018

Anonymous

150 RON
15 Jun 2018

Anonymous

30 RON
Succes!
13 Jun 2018