Cristina Podocea - Teach for Romania

Cine mi se alătură în cursa pentru o Românie mai educată?

4,725 RON Donatii stranse
100% Complete
4,700 RON Target
31 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Mama este profesoară la liceu. Unul dintre profesorii motivaţi şi care face asta din dorinţa de a educa nu doar a preda ceva.  

Îmi povesteşte uneori de proiectele pe care le face, multe dintre ele cu scopul de a-i învăţa pe elevi lucruri practice, despre cum legile fizicii pot fi aplicate sau observate în jur, în viaţa de zi cu zi.   

Ea a fost principalul meu model şi cea care mi-a insuflat, la un moment dat, dorinţa de a fi şi eu profesoară. Tot ea m-a descurajat să fac asta în România. Îmi povesteşte despre cum nivelul educaţiei în România a scăzut foarte mult în ultimii 10 ani. Cum, la unele clase, deşi de liceu, aproape că ea trebuie să facă alfabetizarea.   

Este dureros, deoarece relele se nasc din ignoranţă, din lipsa educaţiei. Violenţa, furtul, infracţionalitatea sunt, în multe cazuri, rezultatul unor carenţe educaţionale. Nimeni nu se naşte cu intenţii rele, violenţe. Însă societatea în care creşte formează persoana într-o directie sau alta. 

Aleg să susţin educaţia pentru că mi se pare unul dintre cele mai importante aspecte. A educa o societate înseamna a îi oferi o temelie solidă pe care să înflorească. Accesul la învăţământ de calitate este mai important şi produce schimbări mai profunde decât simpla alocare a unor fonduri.   

Pentru că îmi place sportul, pentru că mişcarea în sine înseamnă să oferi un model sănătos de urmat, aleg să pedalez pentru educaţie. Şi, am ales să fac asta pentru Teach for Romania pentru că ei oferă un nou model de educaţie: cu profesori motivaţi, care vor să educe, nu să predea. Profesori care să devina modele, aşa cum mama mea, şi câţiva alti profesori, puţini, mi-au fost mie.   

Cine mi se alătură în cursa pentru o Românie mai educată?

***************************************************

Teach Bike Challenge se adresează pasionaților de ciclism şi amatori sau profesionişti, dar şi tuturor celor care doresc să contribuie la construirea unui viitor mai bun pentru ei și copiii lor, investind în educație.

Dacă vrei să ieși la o tură cu persoane care îți împărtășesc pasiunea pentru ciclism,  dacă crezi că investiţia în educaţie este cea mai inteligentă mutare pe care o putem face ca societate şi dacă ești conștient/ă că implicarea ta este ingredientul esențial pentru a construi un viitor mai bun atunci înscrie-te acum la pentru prima ediție Teach Bike Challenge!

Comunitatea Teach for Romania intră în al patrulea an de când își propune să fie un partener de încredere în adresarea provocărilor din sistemul educațional, alături de ceilalți actori relevanți, instituții europene, instituțiile statului, societatea civilă, parteneri din mediul de afaceri, media, și, desigur, persoane fizice. Acest proiect este una dintre platformele pentru implicare şi dialog, pe care ți le punem la dispoziție.

Ce se întâmplă în proiect?

- Completezi formularul de înscriere
- Devii fundraiser sportiv Teach for Romania
- Derulezi prima ta campanie de fundraising pentru educaţie pe Galantom
- 15 şi 17 iunie: tură cu bicicleta Braşov-Făgăraş
- 16 iunie: super eveniment de comunitate la Cetatea Făgăraş – citeşte mai multe pe site

Dacă îţi doreşti o adevărată provocare de fundraising şi anduranţă, există şi posibilitatea de a te înscrie în echipă de 2 persoane.

Parteneri: Romanian American Foundation, Autonom Rent a Car, 7card, Spokes – The Friendly Bike Shop, Quest Mission Epic Escape Rooms, Bright, Cetatea Făgăraşului, Galantom, Mediacom, GroupM, Mindshare, Wavemaker, Freerider, Salonul Bicicletei, România Pozitivă.

Date de contact:

Website: http://teachbikechallenge.ro
e-mail: teachbikechallenge@teachforromania.ro

Persoane de contact: 

Community Management
Camelia Tiu
0726 567 300
camelia.tiu@teachforromania.ro

Înscriere echipe
Graţiela Dumitrescu
0754 242 441
gratiela.dumitrescu@teachforromania.ro

Project Manager
Mircea Racoviceanu
0723 935 132 
mircea.racoviceanu@teachforromania.ro

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2017, 68 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 70 de școli, din 12 județe.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

 

31 Donatii

Anonymous

1,700 RON
sa fie primiti
29 Jun 2018
Cartulia 285 de zile în căutarea verii, sa va fie de folos
29 Jun 2018

Fam Toma

50 RON
La multi ani cu bucurii si sanatate si de toate!
27 Jun 2018
Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts
26 Jun 2018

Crisu Cornel

150 RON
22 Jun 2018

Anonymous

300 RON
Bravo Poca! Well done! Si "La multi ani" cu intarziere!
20 Jun 2018

ABAC LPM R1 :)

200 RON
Felicitari, Cristina. Si felicitari si tuturor din spatele acestui proiect frumos
20 Jun 2018

Georgiana Curea

30 RON
Felicitari! La cat mai multe campanii cu suflet :)
20 Jun 2018
18 Jun 2018
150 RON
18 Jun 2018
Ești foarte tare! Multă baftă în continuare!
17 Jun 2018
Multa bafta!
17 Jun 2018
16 Jun 2018
16 Jun 2018

Anonymous

75 RON
La multi ani!
16 Jun 2018
Multumim Poca!
16 Jun 2018

Anonymous

75 RON
15 Jun 2018

Mihaela Negrea

75 RON
Succes! Spor la pedalat, la multi ani si atingerea targetului propus! :)
15 Jun 2018
13 Jun 2018

Valentina Oncescu

250 RON
La mulți ani Poca! Incerc sa te sustin in tot ce te face fericita! Sper ca simiti ca ai galerie
11 Jun 2018
Tine-o tot asa, Cristina :)
10 Jun 2018
10 Jun 2018
Keep up the good work :)
04 Jun 2018

Anonymous

150 RON
01 Jun 2018
01 Jun 2018
Succes!
01 Jun 2018
Felicitari pentru implicare! Educatia este cea mai buna provizie pe care o putem face de-a lungul timpului! :)
31 May 2018
Mult succes!
31 May 2018
Bravo! Succes!
31 May 2018
Totul pentru educație!
29 May 2018
29 May 2018