Nastasia Alexandru - Teach for Romania

Matematic vorbind

1,555 RON Donatii stranse
100% Complete
1,500 RON Target
13 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Mă apropii de finalul programului Teach, în comunitatea Gârcini, județul Brașov. Deși mi-e greu încă să navighez densitatea acestor ani în cuvinte, am primit câteva chei de la copiii și adulții care ne formează pe parcursul celor doi ani. Simt că ele funcționează doar dacă sunt împărtășite, așa că îmi voi face datoria:

Prima cheie: relația este suflul învățării

A doua cheie: mirarea este instrumentul 

A treia cheie: primește constant realizarea că sții mai puțin decât ți-ai imaginat ultima oară

A patra cheie: ascultă și întreabă cu dorința de a asculta

A cincea cheie: totul este orientat către un fel de bine; ascultă încă o dată

A șasea cheie: respirăm, simțim și gândim; nu e niciun "sau"

A șaptea cheie: îndrăgostește-te cu și de răbdare

Dacă simți că mesajul trebuie să întâmpine cât mai mulți copii și educatori, susține Teach for Romania ca formator în cele mai vulnerabile comunități cu un share, o donație, ca voluntar sau ca viitor cadru didactic. Mulțumesc din suflet.

Și o concluzie personală:

2 ani în programul Teach for Romania=40 de ani de energie și inspirație pentru a continua procesul unei educații cu sens

Mulțumesc, copii + Teach!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. În satele din România, abandonul școlar se predă acasă, din generație în generație. Rezulatele testării PISA publicate in 2019 arată că aproape jumătate dintre copiii de 15 ani care merg la școală suferă de analfabestism funțional - pot scrie, pot citi, dar nu înteleg informația dintr-un text și nu o pot folosi în viața de zi cu zi. Acești copii ar avea, de exemplu, dificultăți să citească și să înțeleagă manualul de funcționare al mașinii de spălat sau să interpreteze o hartă.

Teach for Romania caută și recrutează în școlile publice vulnerabile oameni care cred în educația de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care nu renunță în fața obstacolelor și care pot să producă schimbare de la firul ierbii, acum, din poziția de profesori și învățători pentru copiii din mediile cele mai defavorizate.

În acest moment, Teach for Romania susține peste 130 de profesori care predau în 108 școli din 17 județe. Ajungem acum la aproximativ 10.000 de copii. Împreună, însă, putem mai mult!

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Află cum altfel mai poți contribui!

Abonează-te la Newsletter!

 

13 Donatii

Anonymous

50 RON
02 iul 2020
Succes inițiativei, succes copiilor!
10 iun 2020
multumesc pentru tot ce ai impartasit cu noi in acesti ani!
09 iun 2020

Anonymous

150 RON
Keep opening new horizons for the children!
08 iun 2020
04 iun 2020

Anonymous

150 RON
04 iun 2020

Ioana P

75 RON
03 iun 2020

Maya

75 RON
Mulțumesc pentru tot ce faci!
03 iun 2020

Anonymous

30 RON
03 iun 2020

Nastasia Alexandru

150 RON
Mulțumesc, Teach for Romania.
03 iun 2020
03 iun 2020

Maximus

150 RON
având grija de copii,avem grija de viitorul, meu, al tău, al nostru !
03 iun 2020
03 iun 2020