Ramona Dragomir - Teach for Romania

Sustinem educația alături de Teach for Romania | We support the access to education for all children alongside Teach for Romania

7,878 RON Donatii stranse
52.52% Complete
15,000 RON Target
45 Donatii
75 Zile ramase
Vreau sa fac o donatie!

 

În România rurală, 1 din 4 copii abandonează școala până la 15 ani și odată cu școala, posibilitatea de a alege. O meserie. Un nivel de venit mai bun. Educația viitorilor săi copii. Calitatea educației de care au parte acești copii stă în mâinile profesorilor de la catedră. Iar în comunitățile vulnerabile, acolo unde nevoile copiilor sunt cele mai mari, profesorii buni evită să meargă. 

De aceea, am ales să susținem Teach for Romania, o organizație care de 7 ani recrutează oameni excepționali, îi pregătește, îi plasează și îi sustine să predea în școlile publice de la țară. Acum organizația ajunge la 15000 de copii cu peste 160 de profesori. Împreună, însa, putem mai mult! Hai să îi ajutăm pe cei de la Teach să aducă mai mulți oameni valoroși în școală. 

Teach for Romania 

Teach for Romania face parte din cea mai mare organizație din lume care combate inechitatea prin educație, Teach for All (https://teachforall.org/), prezentă în peste 50 de țări de pe 5 continente. Fiecare echipă națională Teach for lucrează independent, adaptând totuși același model dezvoltat acum mai bine de 30 de ani de către Teach for America. Teach for Romania oferă copiilor vulnerabili o experiență școlară mai bună, ghidată de profesori cu adevărat inspiraționali care aleg activ să predea în comunități îndepărtate și provocatoare, pe care educatorii le evită în mod normal. Recrutăm români valoroși, cu abilități dovedite de conducere, îi instruim și îi sprijinim (cu îndrumare, burse și instruire suplimentară) pe o perioadă de doi ani pentru a preda în școlile publice ca profesori obișnuiți, publici, în comunități vulnerabile. Programul nostru de doi ani își propune să redirecționeze cel mai bun capital uman către educație în comunitățile vulnerabile și să construiască o nouă generație de profesori care să poată acționa ca modele pentru elevii lor și să inspire alți profesori din școlile partenere.

Citeşte poveştile profesorilor Teach for Romania pe blog!

Află cum altfel mai poți contribui!

---------------------------------------------------------

In rural Romania, 1 in 4 children drop out of school before the age of 15 and in the same time they drop out the opportunity to choose. A job. A better income level. The education of their future children. The quality of education that these children receive is in the hands of their professors. And in vulnerable communities, where children's needs are greatest, good teachers avoid going.

That is why we chose to support Teach for Romania, an organization that has been recruiting exceptional people for 7 years, training them, placing them and supporting them to teach in public schools in the poorest regions of the country. Now the organization reaches 15,000 children with over 160 teachers. Together, however, we can do more! Let's help the Teachers bring more valuable people to school.

Teach for Romania

Teach for Romania is part of the largest organization in the world that fights inequity through education, Teach for All (https://teachforall.org/), present in over 50 countries on 5 continents. Each national Teach for team works independently, addapting however, the same model developed more than 30 years ago by Teach for America.

Teach for Romania offers vulnerable children a better school experience, guided by truly inspirational teachers who actively choose to teach in remote and challenging communities, that educators normally avoid. We recruit valuable Romanians, with proven leadership abilities, we train and support them (with tutoring, scholarships and additional training) over a period of two years to teach in public schools as regular, public teachers, in vulnerable communities. Our 2-year program aims to redirect the best human capital towards education in vulnerable communities, and to build a new generation of teachers who can act as models for their pupils and inspire other teachers from partner schools.

-------------------------------------------------------

The EBRD Community Initiative has agreed in principle to provide matching funding subject to the condition that the eligibility and the reporting requirements will be met.

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. În satele din România, abandonul școlar se predă acasă, din generație în generație. Rezulatele testării PISA publicate in 2019 arată că aproape jumătate dintre copiii de 15 ani care merg la școală suferă de analfabestism funțional - pot scrie, pot citi, dar nu înteleg informația dintr-un text și nu o pot folosi în viața de zi cu zi. Acești copii ar avea, de exemplu, dificultăți să citească și să înțeleagă manualul de funcționare al mașinii de spălat sau să interpreteze o hartă.

Teach for Romania caută și recrutează în școlile publice vulnerabile oameni care cred în educația de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care nu renunță în fața obstacolelor și care pot să producă schimbare de la firul ierbii, acum, din poziția de profesori și învățători pentru copiii din mediile cele mai defavorizate.

În acest moment, Teach for Romania susține peste 130 de profesori care predau în 108 școli din 17 județe. Ajungem acum la aproximativ 10.000 de copii. Împreună, însă, putem mai mult!

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Află cum altfel mai poți contribui!

Abonează-te la Newsletter!

 

30 Day Fundraising Challenge ~ 2021

Nu ești neapărat un sportiv pasionat, ziua ta de naștere a trecut, nu ai o provoare personală pe care să o folosești pentru a promova o cauză, dar vrei să ajuți organizând propria ta campani
150 RON
15 Oct 2021

Irina Mateescu

150 RON
O idee fantastica, Ramona! Succes
11 Oct 2021
10 Oct 2021

Cristina

105 RON
07 Oct 2021

Florin Visa

50 RON
04 Oct 2021
04 Oct 2021

Anonymous

30 RON
Buna initiativa!
16 Sep 2021
09 Sep 2021

Anonymous

526 RON
25 Aug 2021

Anonymous

75 RON
Succes!
25 Aug 2021
300 RON
Mult succes! :*
20 Jul 2021
04 Jul 2021

Anonymous

150 RON
Succes!
24 Jun 2021

Alex C

75 RON
Initiativa grozava! Multumim!
08 Jun 2021
200 RON
07 Jun 2021
Great initiative and good luck with raising the funds!
07 Jun 2021
Keep up the great work!
06 Jun 2021

vitalie

100 RON
04 Jun 2021
O campanie ce merită toată susținerea noastră!
04 Jun 2021
Felicitari pentru inițiativă!
04 Jun 2021

Anonymous

150 RON
04 Jun 2021
Great work Bucharest colleagues :)
02 Jun 2021
Education is the bedrock of a happy society, keep up the good work
02 Jun 2021
Let's educate the next generation! Thanks for the great work you are doing.
02 Jun 2021

Anonymous

30 RON
01 Jun 2021

Matthew Shaun

100 RON
01 Jun 2021
01 Jun 2021

Alexandru Stoea

300 RON
01 Jun 2021

Xiaogan H

500 RON
Go go go!
01 Jun 2021

Raluca Nan

100 RON
01 Jun 2021