Cel mai frumos cadou de ziua mea

 

Giorgiana Aștefanei Teach for Romania

100% Complete
1,030 RON
Sumă strânsă
1,000 RON
Target
12
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Am făcut școala la sat. Din fericire, mă număr printre acei copii care au avut noroc ca satul să nu fie un cătun, iar școala gimnazială să fie la câteva case distanță. Am fost 12 elevi în clasă, însă eram 13 înscriși în catalog. Eram tot timpul ca argintul viu, voiam să aflăm, ne alergam, ne scriam bilețele, puneam întrebări (mai puțin la orele în care ni se preda pe liniuțe și trebuia să memorăm lecțiile cuvânt cu cuvânt). Ni se preda chiar și de două ori aceeași lecție, iar de rușine nu spuneam nimic. La orele care nu ne plăceau făceam tot felul de scheme ca să „scăpăm” de lecție sau de ascultare. Ba se rupea o bancă, ba ceream să facem tema în clasă pentru că nu înțelesesem lecția (ceea ce era adevărat la unele materii), ba „blocam” ușa pe interior, ca profesorul să nu poată intra. Și asta nu o dată, ci aproape săptămânal.  

Nu ne plăcea școala și nu eram motivați să participăm, pentru că nu ni se părea că e relevant. Am adunat lacune, iar lucrul acesta a fost cel mai vizibil în clasa a VIII-a.

Au trecut mai bine de 15 ani de atunci și abia de când lucrez în Teach for Romania am devenit conștientă de cât de norocoasă am fost că am avut susținerea părinților și mai ales, că am avut câțiva profesori (puțini, ce-i drept), care au făcut materia interesantă (iar aici mă gândesc la orele de Istorie din clasa a 5-a, când eram cu toții mici Herodoți) sau care ne-au vorbit deschis. Au fost și profesori care ne-au pus piedici sau care nu și-au asumat totalmente rolul pe care îl aveau pentru a descoperi și susține potențialul fiecăruia dintre noi. Motiv pentru care, la Evaluarea Națională am fost numai 3 care am luat note de trecere în acel an și numai 4 care s-au înscris la școala profesională. În generația mea s-au pierdut jumătate din copii, iar statisticile ne arată că, în fiecare generație, un sfert din copiii României se pierd pe drum.

De ziua mea, îmi doresc ca mai mulți copii de la sat să aibă șansa unui viitor mai bun. Să aibă profesori inspiraționali, care să construiască experiențe, să faciliteze învățarea și să le ofere opțiuni de viață prin educație de calitate.

Îți mulțumesc pentru cadoul pe care îl oferim împreună educației copiilor de la sat!

*Dacă îți place ideea, îți poți dărui și tu ziua de naștere pe ziuata.galantom.ro!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care de 8 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate, alături de un profesor sau un învățător care crede în el.

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. În anul școlar 2021-2022, 118 cadre didactice fac parte din programul nostru și predau în 94 de școli, din 22 de județe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 176 alumni, absolvenți ai programului, jumătate au ales să rămână la catedră în școli publice din România, dezvoltând și inovând cultura organizațională a acestora. Întreaga noastră comunitate de profesori ajunge astfel la aproximativ 20 000 de copii.

 

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

https://teachforromania.org/daruieste-35/

 

 

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. Aducem în școlile  vulnerabile oameni care cred în educație și în potențialul fiecărui copil, producând schimbare.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

12 Donații

Catalina Ghiorghita

100 RON
La multi ani, Giorgiana! Iti doresc sa fii sanatoasa, plina de viata si de ambitii si sa ai parte de super calatorii! Aici se vrea a fi un copac: ccee88oo C8O8O8Q8PoOb o8oo dOB69QO8PdUOpugoO9bD CgggbU8OU qOp qOdoUOdcb 6OuU /p u gcoUodpP \// /douUP \//// |||/ |||/ ||||| .....//||||....
19 Dec 2021

Cosmina Astefanei

50 RON
Chiar de a trecut ziua ta de naștere, încă se poate sărbători ca în povești (3 zile și 3 nopți) prin donații. La mulți ani frumoși!
15 Dec 2021

Anonymous

75 RON
14 Dec 2021

Anonymous

150 RON
Multi ani frumosi, mic Herodot. Felicitari initiativei de a dona elevilor din mediul rural, asa cum am fost si noi odata. Mult succes in tot ceea ce faci. Imbratisari!
13 Dec 2021
La mulți ani!
13 Dec 2021
Georgiana, iti multumesc si iti ureaz un calduros la multi ani!
13 Dec 2021
100 RON
13 Dec 2021

Anca Virvea

150 RON
La multi ani Giorgiana ! Sa ai parte de o zi magica alaturi de cei dragi tie . Am asteptat un an ca sa donez iar si tocmai mi-am dat seama cat de repede trece timpul ! Multa bafta pe viitor si sa auzim numai de bine ! La multi ani ! Te pup si o seara frumoasa !
12 Dec 2021
12 Dec 2021

Anonymous

150 RON
12 Dec 2021
La mulți ani faini, Giorgi girl!
12 Dec 2021
La mulți ani, Gio!
12 Dec 2021