Teodor Vasile - Teach for Romania

Donez ziua de naştere pentru educația din România

1,100 RON Donatii stranse
55% Complete
2,000 RON Target
12 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Donez ziua mea de naștere către educația copiilor din România.

Anul acesta pe 29 ianuarie împlinesc 29 de ani și îți cer 29 de RON pentru Teach for Romania, o organizație care susține, sprijină și dezvoltă profesori din învățământul românesc.

Banii se duc aşadar pentru dezvoltarea educație din țară și îmi doresc cadourile sub formă de donație aici. Mulțumesc.

 

       De ce as susține Teach for Romania?

Am asiatat personal la ultimele 2 conferințe anuale Teach for Romania unde am întâlnit, cunoscut si ascultat poveşti şi situații ale unor copii, profesori care sunt susținuți de această platformă și sunt convins că aduce un aport la îmbunătățirea sistemului. M-a impresionat faptul ca profesorii merg dincolo de zona şcolii cu educația, la propriu, facând vizite părinților lor, dat fiind ca e vorba de copii provenind din familii cu dificultati din medii vulnerabile.

Da, sistemul nu va funcționa niciodată perfect. Doar va fi îmbunătățit. Știu că și voi gândiți la fel.

 

       Cred ca v-ați săturat să auziți în stânga şi-n dreapta fraze de genul: "Nu poți schimba sistemul în România/ totul merge pe relații/ sistemul e la pământ/copiii din şcoli sunt pregătiți de sistem pentru a deveni viitorii sclavi obedienți"

Presupunând că ar fi într-adevăr aşa, să ne reaminim că și noi facem parte din acelaşi sistem pe care îl punem în funcțiune (sau îl sabotăm). E foarte uşor şi comod să emitem păreri negative sau chiar să sperăm doar la mai bine însă cel mai practic este să facem efectiv ceva.

Da, este greu şi incomod să faci lucrurile diferit, dar când a fost uşor? 

Da, nu se va schimba deodată peste noapte sau peste un an. Dar se îmbunătățeşte cu fiecare lucru mic pe care îl) facem. incomod Cu timp, efort şi bani am contribuit în trecut iar acum apelez din nou şi la contribuția voastră.

 

       Sut convins că ați auzit măcar odată afirmații de genul: "Școala din România e la nivelul la care e/ învățământul românesc e inutil/ sistemul te educă să nu te educi etc."

Afirmațiile acestea sunt valabile nu numai in Romania, ci într-o altă măsură, în toată lumea. Asta este sistemul actual, aşa merg lucrurile şi există un singur mod prin care vor continua la fel (sau mai rău): să nu ajutăm cu nimic.

 

       Cred ca ați auzit şi generalizări de genul: "Dar părinții nu investesc în educația copiilor/ educația costă/ părintii nu își permit" (Peste 60% dintre pârinţii români nu strâng bani pentru educaţia pe termen lung a copiilor Studiul companiei Aviva Romania)

Da, bineînțeles ca educația costă. Dar asta inseamnă să nu mai investim deloc? Da, toate lucrurile au un cost. Însă sa nu te educi costă mult mai mult. 

Haideți să ne gândim. Nu cumva e o scuza bună să rămânem comozi?


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. În satele din România, abandonul școlar se predă acasă, din generație în generație. Rezulatele testării PISA publicate in 2019 arată că aproape jumătate dintre copiii de 15 ani care merg la școală suferă de analfabestism funțional - pot scrie, pot citi, dar nu înteleg informația dintr-un text și nu o pot folosi în viața de zi cu zi. Acești copii ar avea, de exemplu, dificultăți să citească și să înțeleagă manualul de funcționare al mașinii de spălat sau să interpreteze o hartă.

Teach for Romania caută și recrutează în școlile publice vulnerabile oameni care cred în educația de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care nu renunță în fața obstacolelor și care pot să producă schimbare de la firul ierbii, acum, din poziția de profesori și învățători pentru copiii din mediile cele mai defavorizate.

În acest moment, Teach for Romania susține peste 130 de profesori care predau în 108 școli din 17 județe. Ajungem acum la aproximativ 10.000 de copii. Împreună, însă, putem mai mult!

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Află cum altfel mai poți contribui!

Abonează-te la Newsletter!

 

12 Donatii

08 Feb 2018

Anonymous

30 RON
04 Feb 2018
La multi ani! Felicitari!
31 Jan 2018
31 Jan 2018
Felicitari Teodor! <3
31 Jan 2018
Sunt mandru de initiativa ta
29 Jan 2018
29 Jan 2018

Anonymous

150 RON
hai să fie cu folos !
29 Jan 2018
29 Jan 2018
Super mod de a sarbatori. ♡♡♡
29 Jan 2018
La mulți ani, Teo! Să mai faci.
21 Jan 2018

Anonymous

100 RON
La multi ani! O idee foarte frumoasa!
20 Jan 2018