Ileana Racoviceanu - Teach for Romania

Cadoul meu: experienţe de învăţare pentru copii!

3,000 RON Donatii stranse
100% Complete
2,500 RON Target
18 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Am fost în câteva şcoli Teach şi m-au impresionat în egală măsură profesorii şi copiii cărora le predau: pentru curajul lor şi pentru eforturile pe care le fac în fiecare zi.  Nu este uşor pentru niciunii dintre ei!

Aş vrea ca viaţa copiilor pe care i-am văzut să fie plină de multe experienţe pozitive, să nu le fie frică sau ruşine acum sau când vor creşte mari.

O oră de predare costă cam 50 de lei şi sper să le pot oferi cel puţin 50 de ore (ideal ar fi 53, adică exact câţi ani împlinesc anul ăsta).

Contez pe voi! :)

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. În satele din România, abandonul școlar se predă acasă, din generație în generație. Rezulatele testării PISA publicate in 2019 arată că aproape jumătate dintre copiii de 15 ani care merg la școală suferă de analfabestism funțional - pot scrie, pot citi, dar nu înteleg informația dintr-un text și nu o pot folosi în viața de zi cu zi. Acești copii ar avea, de exemplu, dificultăți să citească și să înțeleagă manualul de funcționare al mașinii de spălat sau să interpreteze o hartă.

Teach for Romania caută și recrutează în școlile publice vulnerabile oameni care cred în educația de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care nu renunță în fața obstacolelor și care pot să producă schimbare de la firul ierbii, acum, din poziția de profesori și învățători pentru copiii din mediile cele mai defavorizate.

În acest moment, Teach for Romania susține peste 130 de profesori care predau în 108 școli din 17 județe. Ajungem acum la aproximativ 10.000 de copii. Împreună, însă, putem mai mult!

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Află cum altfel mai poți contribui!

Abonează-te la Newsletter!

 

18 Donatii

Anonymous

50 RON
La mulţi ani!
19 feb 2018
La multi ani, Ileana draga. Felicitari pentru campanie!
18 feb 2018
17 feb 2018

Anonymous

55 RON
17 feb 2018
LAAA MUUUULTI AAANI!
16 feb 2018

Anonymous

385 RON
For the children :)
16 feb 2018

Mihai

75 RON
La mulți ani, Ileana!!!
15 feb 2018
Multa putere sa continui sa faci lucruri frumoase! La multi ani frumoasi, alaturi de oameni la fel de frumosi!
15 feb 2018

Bianca

75 RON
Mult spor copiilor si profesorilor!
15 feb 2018

Anonymous

51 RON
15 feb 2018
La multi ani, Iuliana! Sa fii sănătoasa si fericita!
14 feb 2018

Irinuca

50 RON
La multi ani, drago! Felicitari pentru initiativa!
10 feb 2018
La mulţi ani şi ho, ho, ho în fiecare zi pentru Teach şi pentru tine! <3
06 feb 2018

Anonymous

316 RON
Mult succes!
06 feb 2018

Anonymous

150 RON
Succes!
05 feb 2018
75 RON
Succes!
31 ian 2018

Anonymous

100 RON
Cat pentru 100 de ani impliniti sa fie depasirea targetului iar experientele pozitive pentru profesorii si copiii Teach sa se tina lant! La multi ani!
30 ian 2018

Anonymous

155 RON
Felicitări pentru inițiativă! Sper să depășești "target-ul" :)
30 ian 2018