Nastasia Alexandru - Teach for Romania

Pentru potentialul curiozitatii/ For the potential of curiosity/ Per il potenziale di curiosità

2,280 RON Donatii stranse
100% Complete
1,500 RON Target
18 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

For English, please scroll down./ Per Italiano, scorrere verso il basso.

Teach for Romania face parte din reteaua internationala Teach for All si persista in a asigura copiilor din medii dificile o educatie de calitate.

Nu stiu daca:

a) pasiunea invatatoarei Niculae,

b) cartea de vizita Teach pe care am pastrat-o 5 ani in portofel si

c) munca voluntara in scoli

sunt amintirile care imi explica decizia. Oricum ar fi, devin invatatoare cu ajutorul organizatiei pentru a auzi "de ce" si "cum" din toate bancile; pentru a sustine increderea copiilor in curiozitatea si imaginatia proprii. 

De ce incurajez strangerea a 1500 Ron?

1500 Ron este salariul pentru o invatatoare fara certificare pedagogica si fara experienta, in mediul rural (probabil tagline-ul meu in trei luni). Costurile Teach sunt mult mai mari, insa suma aceasta ne apropie de cotidianul tuturor invatatorilor din tara, pregatiti sau nu de Teach. 

Donatia ta va ajunge la Teach for Romania si va contribui la instruirea viitoarelor cadre didactice in iulie-august, si la recrutarea urmatoarei generatii de profesori. Astfel, sute de copii din medii defavorizate pot fi sustinuti in povestea lor #nurenunt.

Noi toti iti multumim.

[EN]

Teach for Romania is part of the international network Teach for All and works to ensure children from disadvantaged backgrounds receive a quality education.

I don't know if:

a) the passion of my primary school teacher, Mrs. Niculae,

b) the bussiness card from Teach I held on to for 5 years or

c) doing volunteer work with children

are the memories that explain my decision. However it might be, I'm becoming a school teacher with the motivation to nurture children's confidence in their curiosity and imagination.

Why am I encouraging the fundraising of 1500 Ron (376 USD)?

1500 Ron is the income of an unqualified, unexperienced primary school teacher in the rural areas (probably my tagline in three months). The running costs of Teach are higher, but this amount brings us closer to the daily experience of teachers throughout the country.

Your donation will go directly to Teach for Romania and will contribute towards the costs for training the teachers throughout July-August, and for recruiting the next generation. This means hundreds of children from disadvantaged backgrounds can be encouraged in writing their story: #imnotgivingup.

Details about the organisation's spendings and others way of being involved can be accessed here. If you decide to make a donation, please click on the green button at the top/bottom of the page.

We all thank you.

[IT]

Teach for Romania fa parte dell'organizzazione internazionale Teach for All che lavora per garantire un’istruzione di qualità a milioni di bambini che non hanno le condizioni per far crescere il loro potenziale. Sto per diventare un’insegnante di scuola elementare attraverso Teach for Romania per nutrire la fiducia dei bambini nella loro curiosità e immaginazione. 

Perché sto incoraggiando la raccolta di fondi di 1500 Ron (322 Euro)?

1500 Ron è il reddito di un insegnante di scuola elementare non qualificato e senza esperienze nelle aree rurali (probabilmente dove sarò io tra tre mesi). I costi di gestione di Teach sono più alti, ma questa somma ci permette di cogliere e avvicinarci all'esperienza quotidiana degli insegnanti, che sono o non sono sostenuti da Teach.

La tua donazione andrà direttamente a Teach for Romania e contribuirà alle spese per la formazione dei prossimi insegnanti per tutto luglio-agosto e per la selezione della prossima generazione di insegnanti. Ciò significa che centinaia di bambini provenienti da ambienti svantaggiati possono essere incoraggiati a scrivere la loro storia: #nonsmetteremai.

Dettagli sulle spese dell'organizzazione e su altri modi per essere coinvolti, con curiosità in vista. Se decidessi di donare, per favore clicca sul tasto verde all'inizio e alla fine della pagina.

Grazie da tutti noi.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. În satele din România, abandonul școlar se predă acasă, din generație în generație. Rezulatele testării PISA publicate in 2019 arată că aproape jumătate dintre copiii de 15 ani care merg la școală suferă de analfabestism funțional - pot scrie, pot citi, dar nu înteleg informația dintr-un text și nu o pot folosi în viața de zi cu zi. Acești copii ar avea, de exemplu, dificultăți să citească și să înțeleagă manualul de funcționare al mașinii de spălat sau să interpreteze o hartă.

Teach for Romania caută și recrutează în școlile publice vulnerabile oameni care cred în educația de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care nu renunță în fața obstacolelor și care pot să producă schimbare de la firul ierbii, acum, din poziția de profesori și învățători pentru copiii din mediile cele mai defavorizate.

În acest moment, Teach for Romania susține peste 130 de profesori care predau în 108 școli din 17 județe. Ajungem acum la aproximativ 10.000 de copii. Împreună, însă, putem mai mult!

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Află cum altfel mai poți contribui!

Abonează-te la Newsletter!

 

18 Donatii

08 iun 2020
11 iun 2018
10 iun 2018

Anonymous

150 RON
'Reading is not walking on the words; it's grasping the soul of them.' ― Paulo Freire
10 iun 2018
Multa bafta! O initiativa foarte buna, felicitari. Va sustin.
09 iun 2018
08 iun 2018
08 iun 2018
08 iun 2018

Anonymous

150 RON
maximus
08 iun 2018

Mel

75 RON
07 iun 2018

Ana

75 RON
06 iun 2018
06 iun 2018

Anonymous

150 RON
06 iun 2018
Amore mio...What you are doing is wonderfully kind, you are the example we all need to fulfill a better future; I miss you 'cause I love you
06 iun 2018
05 iun 2018

Anonymous

150 RON
Ramai increzatoare!
05 iun 2018

Anonymous

300 RON
Nastasia Alexandru for president.
04 iun 2018

Laura

30 RON
te pup si te admir si abia astept sa-ti urmaresc aventura :)
04 iun 2018