Adina Ciurea - Teach for Romania

Daruieste-mi cel mai frumos cadou

1,190 RON Donatii stranse
100% Complete
1,000 RON Target
12 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Pe 14 septembrie voi deveni un copil de 25 de ani. Ma refer la mine drept copil pentru ca intotdeauna voi avea acelasi spirit naiv, dar plin de speranta. Iar aceasta speranta vreau sa o daruiesc si altora, care la fel ca mine atunci cand eram copil, au nevoie de omul potrivit in viata lor pentru a le deschide ochii si a le da incredere. Pentru mine aceasta persoana a fost tatal meu, care desi nu a contribuit genetic la existenta mea, m-a ajutat sa cresc persoana care sunt astazi. Pentru alti copii, aceasta persoana esentiala este unul din invatatorii sau profesorii Teach for Romania. Ei sunt cei care au puterea de a da sens unor destine care nu au sansa de a avea un model in viata, care nu au posibilitatea de a isi imagina viata mai departe de comunitatea vulnerabila din care familiile lor fac parte.

Am simtit pe pielea mea ce inseamna diferenta de a avea langa tine un model care sa te invete si care sa te inspire, asa ca de ziua mea imi doresc ca Teach for Romania sa ajunga cu un mic pas mai aproape de a isi atinge viziunea: de a oferi optiuni de viata prin educatie de calitate pentru fiecare copil din Romania!

Fa-ne cadou speranta mie si copiilor Teach for Romania! :)

--

On September 14 I will become a 25 years old kid. I am still seeing myself as a kid because I will always have the same naive spirit, but full of hope. And I want to gift this hope to others who, as myself when I was a child, need the right person in their lives in order open their eyes and build their trust. For me this person was my Dad, who even though didn’t contribute genetically to my existence, helped me become the person I am today. For other kids, this essential human being is one of the Teach for Romania teachers. They are the ones who have the power to give meaning to these kids' lives by offering them the chance to have a role model and showing them the possibility to see beyond the vulnerable communities from which their families are a part of.

I am the living proof of how important it is to have the right person by your side, to inspire and empower you, therefore for my birthday I wish to help Teach for Romania get closer to its vision: creating life options through quality education for every child in Romania. 

Give the Teach for Romania kids and me the gift of hope! :)  


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. În satele din România, abandonul școlar se predă acasă, din generație în generație. Rezulatele testării PISA publicate in 2019 arată că aproape jumătate dintre copiii de 15 ani care merg la școală suferă de analfabestism funțional - pot scrie, pot citi, dar nu înteleg informația dintr-un text și nu o pot folosi în viața de zi cu zi. Acești copii ar avea, de exemplu, dificultăți să citească și să înțeleagă manualul de funcționare al mașinii de spălat sau să interpreteze o hartă.

Teach for Romania caută și recrutează în școlile publice vulnerabile oameni care cred în educația de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care nu renunță în fața obstacolelor și care pot să producă schimbare de la firul ierbii, acum, din poziția de profesori și învățători pentru copiii din mediile cele mai defavorizate.

În acest moment, Teach for Romania susține peste 130 de profesori care predau în 108 școli din 17 județe. Ajungem acum la aproximativ 10.000 de copii. Împreună, însă, putem mai mult!

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Află cum altfel mai poți contribui!

Abonează-te la Newsletter!

 

Daruieste ziua ta ~ 2018

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți

12 Donatii

La multi ani Adina!
14 Sep 2018
LA MULTI ANI, PAPUSA!!
13 Sep 2018

Mori

75 RON
Waaaaa Adinica! Ai atins targetul! Felicitari!
13 Sep 2018

Anonymous

60 RON
Sa-ti fie viata dream, Adinut!
11 Sep 2018
Esti un om minunat, Adinel! <3
06 Sep 2018
Happy b-day!!! Sa te bucuri inzecit!!
06 Sep 2018

Marcel

500 RON
06 Sep 2018

Raluca

50 RON
la multi ani! :)
06 Sep 2018
La multi ani, Adina! La multe proiecte frumoase si multumesc!
05 Sep 2018

Anonymous

100 RON
05 Sep 2018

Mugurel H.

200 RON
Thank you for being you!
05 Sep 2018
05 Sep 2018