Iryna Corbeanu - Teach for Romania

My birthday wish: qualitative education for all children

940 RON Donatii stranse
94% Complete
1,000 RON Target
20 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

I truly believe that if you wish to do something good to others or to make the society somehow better, then you should just do it.

I am lucky to have great parents, that understood the importance of education and supported me even when they were struggling a lot. They also had very good parents, so I guess that I am who I am just because in my family we had a chain of educated and intelligent people. If you don’t build the same chains in other families it means that there is no chance to get this great future that everyone wishes.

There are other children that don’t have the same luck as I had. They don’t have education and great educators, people to support them into becoming fully functional adults that contribute to society. Good education is not just having knowledge, but it provides you the passion to work, the wish to strive to become better, the intelligence of making good choices in life, the ability to analyze and filter the information that you get from outside. Good education makes you face your failures with dignity, ready to learn from them and to correct your mistakes. There are so many kids without access to a future where they can become this type of person.

I choose to support the future of these kids, as I choose to support the future of this country. If we really want a future with a better society, we need to support the education and the future generations that will influence our lives. We are used to complain without doing anything; here, even if it’s a small step, it is a step forward towards a better chance to Romania.

I was asked why I don’t donate my birthday for the country that I love the most, my home country, Ukraine. I could do exactly that, donate by myself to an NGO there, where the issue of lack of access to qualitative education is same relevant like in Romania. But I choose not only to donate, I choose to start a campaign that gets more people informed and involved in their own future, in the future of their country and society. So, I choose Romania, I choose Teach for Romania.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. În satele din România, abandonul școlar se predă acasă, din generație în generație. Rezulatele testării PISA publicate in 2019 arată că aproape jumătate dintre copiii de 15 ani care merg la școală suferă de analfabestism funțional - pot scrie, pot citi, dar nu înteleg informația dintr-un text și nu o pot folosi în viața de zi cu zi. Acești copii ar avea, de exemplu, dificultăți să citească și să înțeleagă manualul de funcționare al mașinii de spălat sau să interpreteze o hartă.

Teach for Romania caută și recrutează în școlile publice vulnerabile oameni care cred în educația de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care nu renunță în fața obstacolelor și care pot să producă schimbare de la firul ierbii, acum, din poziția de profesori și învățători pentru copiii din mediile cele mai defavorizate.

În acest moment, Teach for Romania susține peste 130 de profesori care predau în 108 școli din 17 județe. Ajungem acum la aproximativ 10.000 de copii. Împreună, însă, putem mai mult!

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Află cum altfel mai poți contribui!

Abonează-te la Newsletter!

 

20 Donatii

La multi ani, Iryna!
24 sep 2018

Anonymous

30 RON
LMA IRYNA
19 sep 2018

Anonymous

30 RON
18 sep 2018
18 sep 2018
18 sep 2018

Anonymous

50 RON
18 sep 2018
18 sep 2018

Anonymous

30 RON
Donez pentru a putea avea o tara cu cat mai mult bun simt, responsabilitate si profesionalism.
18 sep 2018
Best birthday ever! Happy birthday, Iryna! ♥️
16 sep 2018
Happy birthday!
15 sep 2018
13 sep 2018
Let's paarty-- I mean help! Happy birthday, Iryna!
12 sep 2018
12 sep 2018
12 sep 2018
Felicitări pentru inițiativa și îmi doresc sa putem aduce un zâmbet și un strop de speranta în viata copilașilor care au nevoie!
12 sep 2018
12 sep 2018

Anonymous

150 RON
Congrats for this great initiative, Iryna and Thank You! Happy (upcoming) birthday! :)
12 sep 2018

Anonymous

50 RON
Thank you, Iryna, for your wonderful and kind initiative. Happy Birthday!
12 sep 2018
Thank you Iryna for sharing with us a kind way to make a change!
12 sep 2018

Anonymous

50 RON
12 sep 2018