Ana Maria Nechifor - Teach for Romania

Dăruiește viitor! Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte!

0 RON Donatii stranse
0% Complete
1,000 RON Target
0 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Hei tu, da` tu!

Te-ai intrebat cum ar fi ca anul acesta sa nu te mai gandesti la sarbatori si concomitent la darurile pe care le vei primi/oferi? Te-ai intrebat daca de Craciun toti copiii isi doresc daruri, daca toti sunt fericiti, daca toti il asteapta pe "mosul" ? 

Intrucat le vei cumpara cadouri de Craciun pentru a le arata "cat de mult ii iubesti", te-ai intrebat cine ai fi fost astazi daca nu ai fi avut sprijinul membrilor familiei?

Nu vreau sa te intristez, insa TE PROVOC sa te opresti o clipa si sa te gandesti la sarbatorile de care tu ai avut parte de-a lungul existentei tale si la sansa pe care viata ti-a oferit-o!

Asadar...presupunand ca te-ai gandit, privind retrospectiv, cum ar fi sa oferi macar 1% din ce ai avut tu unor copii pe care poate sansa i-a ocolit si trebuie sa si-o creeze singuri?

Copiii acestia nu il asteapta pe mosul, ei nu isi doresc lucruri materiale, ei isi doresc o SANSA LA EDUCATIE SI O SPERANTA IN PLUS PENTRU VIITOR, insa pentru acestea au nevoie de noi si de putinul nostru adunat.

Sper ca nu te-am plictisit, dar as vrea sa te gandesti ca de Craciunul acesta poti contribui si tu la VIITORUL elevilor din zonele vulnerabile ale Romaniei si sa le oferi astfel o SANSA IN PLUS LA VIITOR! 

 Investitia in educatie este primordiala pentru fiecare dintre noi, ne plangem de societatea in care traim, de sistemul educational si de calitatea acestuia, dar ce demersuri facem pentru o schimbare in bine ?

 Prin intermediul "TEACH FOR ROMANIA", campania "DARUIESTE VIITOR!" DONEAZA SI TU PENTRU O SANSA IN PLUS LA EDUCATIA ELEVILOR DIN ZONELE VULNERABILE ALE ROMANIEI!

Sa nu uitam ca natura ne aseamana, iar educatia ne deosebeste! Schimbarea incepe cu pasi mici facuti de fiecare dintre noi!

Pentru a sublinia importanta oricarei donatii am considerat ca este reprezentativ urmatorul citat: "Un pas mic pentru om, un pas urias pentru omenire".

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. În satele din România, abandonul școlar se predă acasă, din generație în generație. Rezulatele testării PISA publicate in 2019 arată că aproape jumătate dintre copiii de 15 ani care merg la școală suferă de analfabestism funțional - pot scrie, pot citi, dar nu înteleg informația dintr-un text și nu o pot folosi în viața de zi cu zi. Acești copii ar avea, de exemplu, dificultăți să citească și să înțeleagă manualul de funcționare al mașinii de spălat sau să interpreteze o hartă.

Teach for Romania caută și recrutează în școlile publice vulnerabile oameni care cred în educația de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care nu renunță în fața obstacolelor și care pot să producă schimbare de la firul ierbii, acum, din poziția de profesori și învățători pentru copiii din mediile cele mai defavorizate.

În acest moment, Teach for Romania susține peste 130 de profesori care predau în 108 școli din 17 județe. Ajungem acum la aproximativ 10.000 de copii. Împreună, însă, putem mai mult!

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Află cum altfel mai poți contribui!

Abonează-te la Newsletter!

 

0 Donatii

Nu exista nici o donatie. Fii primul care doneaza!