Alina Preda - Teach for Romania

El Camino. Pentru educație

2,850 RON Donatii stranse
26.388888888889% Complete
10,800 RON Target
22 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Acum doi ani m-am alăturat programului şi-n mai puțin de o luna mi-am dat seama cât de mult seamană pentru mine experiența Teach cu experienţa Camino - două drumuri aceeaşi direcţie, a sinelui.

Cred cu tărie ca bunăstarea pe termen lung a unui om şi a unei societăţi are la bază educația. Teach for Romania asta face, educă profesori  şi elevi deopotrivă. Ca profesor,  te eliberează de dogmă, îți reaminteşte că totul e făcut de oameni pentru oameni şi mai ales pentru oamenii noştri mai mici - copiii.

De azi,  vă invit să-mi fiţi alături pe drumul de 650km și să sustineţi Teach for Romania să ajungă la cat mai mulţi copii prin profesorii săi.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. În satele din România, abandonul școlar se predă acasă, din generație în generație. Rezulatele testării PISA publicate in 2019 arată că aproape jumătate dintre copiii de 15 ani care merg la școală suferă de analfabestism funțional - pot scrie, pot citi, dar nu înteleg informația dintr-un text și nu o pot folosi în viața de zi cu zi. Acești copii ar avea, de exemplu, dificultăți să citească și să înțeleagă manualul de funcționare al mașinii de spălat sau să interpreteze o hartă.

Teach for Romania caută și recrutează în școlile publice vulnerabile oameni care cred în educația de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care nu renunță în fața obstacolelor și care pot să producă schimbare de la firul ierbii, acum, din poziția de profesori și învățători pentru copiii din mediile cele mai defavorizate.

În acest moment, Teach for Romania susține peste 130 de profesori care predau în 108 școli din 17 județe. Ajungem acum la aproximativ 10.000 de copii. Împreună, însă, putem mai mult!

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Află cum altfel mai poți contribui!

Abonează-te la Newsletter!

 

Galantom pe Camino ~ 2019

Acum doi ani m-am alăturat programului şi-n mai puțin de o luna mi-am dat seama cât de mult seamană pentru mine experiența Teach cu experienţa Camino - două drumuri aceeaşi direcţie, a sinel

22 Donatii

Felicitari
12 Sep 2019

Anonymous

515 RON
01 Sep 2019

Anonymous

30 RON
Mult succes, Alina!
30 Aug 2019

Anonymous

30 RON
Succes!
30 Aug 2019

Anonymous

75 RON
30 Aug 2019
Pentru curajul si rabdarea pe care le admir mereu!
30 Aug 2019

Anonymous

29 RON
Succes!
29 Aug 2019

Alexandra Elena Marcu

30 RON
29 Aug 2019

Alexandra & Mircea Vasilescu

100 RON
"Copii nu-și amintesc ce ai încercat să-i înveți, ci ceea ce ai însemnat pentru ei." J. Henson Suntem mândri de tine!
28 Aug 2019
Felicitări, Alina! Sunt foarte mandra, de tine și de Teach for Romania! Mulțumesc mult pentru inspirație!
27 Aug 2019

Anonymous

150 RON
26 Aug 2019
26 Aug 2019

Anonymous

75 RON
24 Aug 2019
23 Aug 2019
23 Aug 2019
23 Aug 2019
23 Aug 2019
20 Aug 2019
Bravo Alina!!!!
18 Aug 2019

Carmen R.

56 RON
Felicitari pentru dedicare si keep up the good work!
14 Aug 2019
11 Aug 2019
Mult succes!
09 Aug 2019