Angela Dimişcă - Teach for Romania

Unstoppable Turtles aleargă pentru Teach for Romania

1,225 RON Donatii stranse
100% Complete
700 RON Target
15 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Noi suntem Ramy, Alina, Angela, Elena și formăm echipa Unstoppable Turtles care va alerga la maratonul ștafetă de anul acesta. Am ales acest nume pentru că știm că indiferent cât de încet mergem important e să ajungem până la final, așa cum și profesorii din Teach nu renunță în fața provocărilor din timpul cursei care se numește școală.   

Alergăm pentru Teach for Romania deoarece credem în puterea educației.    

„Am început să alerg din ambiție. Din ambiția de a-mi demonstra că pot face un lucru pe care mi-am spus aproape toată viața că nu îl pot realiza. Tocmai de aceea alerg pentru Teach for Romania, o organizație care de trei ani demonstrează că se pot face lucruri cu oameni mânați de ambiție. Iar eu, îmi doresc să fii cuprins de acest spirit și să donezi pentru șansa copiilor la educație. Pentru ca în viitor ei să fie cei care îi vor susține pe alții și, în final, să trăim într-o țară educată pe care să fim mândri că noi am construit-o. Prin ambiția de dona și de a educa!” Ramona Scurtu, blogger  

„Viziunea Teach mă face să mă trezesc în fiecare dimineață cu bucurie și să ajung acasă încărcată cu tot ceea ce îmi oferă copiii. Copii în care cred, cărora li se luminează fețele când le spun: uite cât de multe ai reușit să faci astăzi și copii care au nevoie de oameni orientați către soluții în folosul lor. Alerg pentru ca tot mai mulți oameni fie aproape de acești copiii și să le dea încrederea că merită să învețe pentru a-și construi propriul viitor.” Angela Dimișcă, învățătoare Teach for Romania  

„Ceea ce îmi place foarte mult la Teach este dăruirea cu care se implică tinerii dornici să facă o schimbare pentru România și faptul că ei au curajul să lucreze tocmai cu persoanele și copiii din mediie defavorizate. De aceea, alerg și susțin Teach for Romania.”Alina Mîrț, susținător Teach for Romania  

„Am avut ocazia să merg în Sohatu, una din comunitățile unde predau profesori de la Teach for Romania și abia atunci am început să apreciez din ce în ce mai mult ceea ce aveam și să înțeleg că este responsabilitatea mea să folosesc ceea ce mi s-a oferit în scopul îmbunătățirii vieții celor care nu au avut același noroc. Raportând la standardul vieții mele, ceea ce pot să ofer sunt lucruri atât de simple, care pentru mine nu au importanță majoră, dar pentru altcineva poate însemna singurul tricou pe care să îl poarte când merge la școală, pantofii negăuriți cu care să poată ieși din casă pe ploaie, creioanele cu care să poată scrie și învăța, cartea care să îi dea acces la lumea imaginației și a fantasticului, felia de pâine care să îi țină de foame pentru o zi sau chiar îmbrățișarea care să îi dea încrederea că este apreciat și iubit. Asta este ceea ce face Teach for Romania, prin „profesorii super-eroi” pe care îi pregătește ca să ajungă în zonele defavorizate ale României și care să ofere copiilor șansa la educație și implicit, la o viață mai frumoasă.” Elena Negoiu, voluntar Teach for Romania 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. În satele din România, abandonul școlar se predă acasă, din generație în generație. Rezulatele testării PISA publicate in 2019 arată că aproape jumătate dintre copiii de 15 ani care merg la școală suferă de analfabestism funțional - pot scrie, pot citi, dar nu înteleg informația dintr-un text și nu o pot folosi în viața de zi cu zi. Acești copii ar avea, de exemplu, dificultăți să citească și să înțeleagă manualul de funcționare al mașinii de spălat sau să interpreteze o hartă.

Teach for Romania caută și recrutează în școlile publice vulnerabile oameni care cred în educația de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care nu renunță în fața obstacolelor și care pot să producă schimbare de la firul ierbii, acum, din poziția de profesori și învățători pentru copiii din mediile cele mai defavorizate.

În acest moment, Teach for Romania susține peste 130 de profesori care predau în 108 școli din 17 județe. Ajungem acum la aproximativ 10.000 de copii. Împreună, însă, putem mai mult!

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Află cum altfel mai poți contribui!

Abonează-te la Newsletter!

 

Raiffeisen Bank Bucharest Marathon ~ 2016

Implică-te în transformarea educației din România! Aleargă pe 9 Octombrie și hai să transformăm visul în realitate: șanse egale la educație de calitate pentru toți copiii din Români

15 Donatii

Anonymous

75 RON
Bravo Alina pentru ce ai reusit sa faci. Voi copii sa cresteti mari :)
11 Oct 2016

Anonymous

30 RON
Felicităăări! :)
10 Oct 2016

Anonymous

430 RON
10 Oct 2016

Anonymous

120 RON
Felicitări pentru implicare și pentru că susțineți în fiecare zi prin prietenia voastră atât copiii care se bucură de prezența voastră, cât și profesorii care aleg să fie alături de ei.
10 Oct 2016

Anonymous

30 RON
10 Oct 2016
Mult succes!!
10 Oct 2016

Daniel Chera

65 RON
Pentru Ramy si pentru Teach for Romania.
10 Oct 2016
09 Oct 2016

Ramy Scurtu

30 RON
Felicitari!!
09 Oct 2016

Anonymous

50 RON
Bafta! Keep on doing the good things!
05 Oct 2016

Anonymous

30 RON
Succes, fetelor!
05 Oct 2016

Iosif

15 RON
Succes mult!
05 Oct 2016

Hermina

20 RON
Hai Unstoppable Turtles !
05 Oct 2016

Anonymous

50 RON
Baftă fetele!
05 Oct 2016

Anonymous

30 RON
04 Oct 2016