Mina Gălii - Teach for Romania

Alerg pentru Teach for Romania! Hai sa ajutam copiii sa scrie. Viitorul.

410 RON Donatii stranse
41% Complete
1,000 RON Target
9 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Cultura pop mi-e o amică foarte îndepărtată, pentru că adesea nu mă identific în valori cu ceea ce este prea strident însă, odată ce oamenii care-mi alcătuiesc acum „ecosistemul” migrează spre o anumită valoare, și eu merg după ei din inerție. Amica mea îndepărtată, „pop” pe numele de familie, a triumfat în fața mea: m-a atras în competițiile sportive, care devin tot mai apreciate, lucru care mă fericește nespus știind că, fie de pasiune sau de adaptare la grup, tot mai mulți oameni se aruncă în cursă.

Astăzi, așadar, m-am înscris. Nu oricum, ci pentru a susține ceea ce acum mi-e cel mai drag: Teach for Romania. Pentru copiii care își așteaptă șansele și care nu mai vin, fiindcă se înhamă la un salariu mai mare de la o corporație, pentru educația care „salvează nația”, pentru ca tinerii de mâine să aibă perspective ceva mai largi. Iar prin tineri, nu... nu mă refer la liceeni „de elită” care au de ales dacă în weekend se plimbă prin Roma sau ies în club, ci la copiii care astăzi au de ales dacă renunță la școală sau merg cu aceleași haine cu care au mers în ultimii doi ani; copiii care nu pot fi atenți la problemele lui x într-o ecuație, când problemele mamei îi fac să țipe în pernă în fiecare seară, a neputință.

Alerg pentru ei și, dacă vrei să îi susții și tu pe acești copii, o poți face prin efortul meu. Poți dona orice sumă crezi că ar merita educația lor, și toți bănuții ajung în contul Teach for Romania. De acolo, drumul e sigur: educație de calitate, prin oameni pasionați. Ce noroc că mă aflu printre ei!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. În satele din România, abandonul școlar se predă acasă, din generație în generație. Rezulatele testării PISA publicate in 2019 arată că aproape jumătate dintre copiii de 15 ani care merg la școală suferă de analfabestism funțional - pot scrie, pot citi, dar nu înteleg informația dintr-un text și nu o pot folosi în viața de zi cu zi. Acești copii ar avea, de exemplu, dificultăți să citească și să înțeleagă manualul de funcționare al mașinii de spălat sau să interpreteze o hartă.

Teach for Romania caută și recrutează în școlile publice vulnerabile oameni care cred în educația de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care nu renunță în fața obstacolelor și care pot să producă schimbare de la firul ierbii, acum, din poziția de profesori și învățători pentru copiii din mediile cele mai defavorizate.

În acest moment, Teach for Romania susține peste 130 de profesori care predau în 108 școli din 17 județe. Ajungem acum la aproximativ 10.000 de copii. Împreună, însă, putem mai mult!

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Află cum altfel mai poți contribui!

Abonează-te la Newsletter!

 

OMV Petrom Bucharest Half Marathon ~ 2016

Semimaratonul Internațional București este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București.  Ediția de anul

9 Donatii

Anonymous

40 RON
21 May 2016

Anonymous

30 RON
Keep up the good teach :D
16 May 2016

Educatie

30 RON
13 May 2016

Anonymous

30 RON
04 May 2016
E minunat ca mai exista tineri profesori entuziasti si buni. E mare nevoie de astfel de persoane, pentru dezvoltarea Romaniei...
04 May 2016

Anonymous

100 RON
04 May 2016
Let's get running!!!
04 May 2016
Felicitari Mina ^_^! Sa ma opresti pe traseu daca ma vezi, te voi insoti pentru 1km macar :)
04 May 2016

Anonymous

30 RON
Succes!
04 May 2016