Vasile Brașovanu - Teach for Romania

Alerg pentru Teach for Romania! Hai sa ajutam copiii sa scrie. Viitorul.

171 RON Donatii stranse
34.2% Complete
500 RON Target
5 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Acum un an făceam pentru prima dată cunoștință cu Teach for Romania. Tocmai ce fusesem acceptat în program în calitate de viitor profesor. Aveam un job ce era mai mult decât bine plătit însă simțeam că locul meu nu e acolo și că pot fi mult mai prezent lucrând alături de oameni care chiar au nevoie de un sprijin. Iată-mă după mai bine de 12 luni învățător în București, dând zi de zi piept cu provocările aduse de 22 de copii. Fiecare e unic, fiecare vrea atenție, vrea să se simtă special, apreciat, încurajat, să simtă că este lider, că ceilalți îl sau o urmează. Ei sunt copii norocoși: au cu ce se încălța pentru a veni la școală, au caiete pe care să scrie, ba chiar au și realizat o mică campanie de strângere de fonduri, haine și jucării pentru alți copii Teach for Romania. A fost prima lor victorie, s-au simțit importanți, toată școala a auzit de ei. Au dus apoi darurile în comunitate și au văzut reacția copiilor. A fost fabulos pentru ei, le-a dat încredere că pot contribui la binele celor din jurul lor.  Pe 15 mai voi alerga avându-i pe ei alături, strigându-mi de pe margine HAIDEȚI, DOMNUUUU! E rândul meu să fiu încurajat căci de astă dată eu am nevoie de sprijin pentru a putea dona către organizația care m-a învățat că educația nu e despre informații ci despre a crește oameni, oameni inspiraționali. Așa că vă invit și pe voi să îmi fiți alături donând pentru copiii care au nevoie să audă un HAI CĂ POȚI!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. În satele din România, abandonul școlar se predă acasă, din generație în generație. Rezulatele testării PISA publicate in 2019 arată că aproape jumătate dintre copiii de 15 ani care merg la școală suferă de analfabestism funțional - pot scrie, pot citi, dar nu înteleg informația dintr-un text și nu o pot folosi în viața de zi cu zi. Acești copii ar avea, de exemplu, dificultăți să citească și să înțeleagă manualul de funcționare al mașinii de spălat sau să interpreteze o hartă.

Teach for Romania caută și recrutează în școlile publice vulnerabile oameni care cred în educația de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care nu renunță în fața obstacolelor și care pot să producă schimbare de la firul ierbii, acum, din poziția de profesori și învățători pentru copiii din mediile cele mai defavorizate.

În acest moment, Teach for Romania susține peste 130 de profesori care predau în 108 școli din 17 județe. Ajungem acum la aproximativ 10.000 de copii. Împreună, însă, putem mai mult!

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Află cum altfel mai poți contribui!

Abonează-te la Newsletter!

 

OMV Petrom Bucharest Half Marathon ~ 2016

Semimaratonul Internațional București este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București.  Ediția de anul

5 Donatii

Succes!
15 mai 2016

Simone

30 RON
Cu drag si incredere
15 mai 2016

Stefan

40 RON
Succes!
10 mai 2016

Anonymous

41 RON
Felicitări pentru o nouă linie de start. La cât mai mulți kilometri alături de copii!
10 mai 2016
09 mai 2016