Georgiana Ivascu - Teach for Romania

Nu contează de unde vii, contează unde visezi să ajungi

2,503 RON Donations raised
100% Complete
2,500 RON Target
17 Donations
I want to donate!

 

Cand eram mica (4-5 ani), imi doream sa devin medic, sa am casa cu piscina si Cielo alb, pentru ca o admiram mult pe doctorita la care mergeam cand faceam "rosu in gat".

Cand am ajuns la scoala, invatatoarea era o femeie blanda si grijulie cu noi toti. Mi-era greu la ora de Educatie Plastica, trageam de timp in clasa, sa am motiv sa finalizez lucrarea acasa, unde bunica mea picta de zor peisaje si ce se mai cerea in programa scoalara. Ma intorceam la urmatoarea ora cu opere de arta (multumesc,buni!), de care mi-era rusine, ca eu habar n-aveam sa schitez ceva pe foaie. Pe vremea aia voiam sa ma fac invatatoare.

Mai apoi, in gimnaziu, am avut parte de profesori buni si foarte buni, iar in clasa a 8-a, cu o saptamana inainte de decizie, nu stiam ce sa aleg mai departe: filologie sau mate-info? N-am dat cu banul, dar am fost aproape.

Facem o calatorie in timp si ajungem in zilele noastre; nu sunt nici medic, nici profesor si nici piscina nu am (oricum e greu de intretinut), dar acum inteleg cat e de important sa ai modele si oameni pe care ii admiri cand esti mic. Mi-as dori ca educatia sa nu mai fie o loterie unde sunt avantajati doar cei nascuti in orase. E nevoie de oameni dornici sa predea in comunitatile defavorizate si cred ca cei de la Teach for Romania fac o treaba excelenta. Ei instruiesc si sustin, printr-o bursa pe 2 ani, cadre didactice potrivite sa inspire copiii din zonele sarace.

Mai e o saptamana pana la ziua mea si va invit sa directionati suma pe care ati cheltui-o pe un eventual cadou catre aceasta organizatie care, desi nu rezolva toate problemele sistemului de invatamant, pune o caramida si ne da speranta ca nu e totul pierdut. 

Cu recunostinta, 

Georgiana.


Read the story below or recommend this campaign to your friends.

in benefit of

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. În satele din România, abandonul școlar se predă acasă, din generație în generație. Rezulatele testării PISA publicate in 2019 arată că aproape jumătate dintre copiii de 15 ani care merg la școală suferă de analfabestism funțional - pot scrie, pot citi, dar nu înteleg informația dintr-un text și nu o pot folosi în viața de zi cu zi. Acești copii ar avea, de exemplu, dificultăți să citească și să înțeleagă manualul de funcționare al mașinii de spălat sau să interpreteze o hartă.

Teach for Romania caută și recrutează în școlile publice vulnerabile oameni care cred în educația de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care nu renunță în fața obstacolelor și care pot să producă schimbare de la firul ierbii, acum, din poziția de profesori și învățători pentru copiii din mediile cele mai defavorizate.

În acest moment, Teach for Romania susține peste 130 de profesori care predau în 108 școli din 17 județe. Ajungem acum la aproximativ 10.000 de copii. Împreună, însă, putem mai mult!

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Află cum altfel mai poți contribui!

Abonează-te la Newsletter!

 

17 Donations

Anonymous

75 RON
08 Mar 2020

Pt o cauza nobila

100 RON
La multi ani si sa ai parte de tot ce e bine si frumos, Georgiana... Felicitari inca o data pt initiativa
22 Feb 2020

Anonymous

200 RON
16 Feb 2020

Bianca

150 RON
La mulți ani frumoși!
14 Feb 2020

Anonymous

50 RON
Felicitari pentru initiativa!
14 Feb 2020

Anonymous

50 RON
14 Feb 2020

Crina

100 RON
La multi ani!
14 Feb 2020
La multi ani!
12 Feb 2020

Leontina

100 RON
10 Feb 2020

Liviu

300 RON
10 Feb 2020

Pinguinu Zburator

128 RON
Weekend fain!
10 Feb 2020

Gogu și Cristiana

300 RON
La miau miau ani! :)
10 Feb 2020
10 Feb 2020

Razvan

50 RON
08 Feb 2020
Happy bday!
08 Feb 2020
07 Feb 2020

Anonymous

50 RON
07 Feb 2020