Angela Dimişcă - Teach for Romania

Alerg pentru Teach for Romania! Hai sa ajutam copiii sa scrie. Viitorul.

300 RON Donatii stranse
60% Complete
500 RON Target
5 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

De la începutul anului m-am apucat de antrenamente pentru primul meu semimaraton. Însă, din septembrie, fiecare zi spre școală e un antrenament în sine. Ca să ajung la cei mici trebuie să parcurg cam 5-7 km de la școală până la șosea, deoarece nu există un mijloc de transport. O parte din drum l-au făcut și copiii, căci alături de mine i-am încurajat și pe ei să alerge. Distanța pentru copii e fix de la școală până la ieșirea din sat și înapoi. Marius, un băiețel mai voinic, îmi spune: „doamna, eu nu pot să alerg, dar merg cu bicicleta și dvs. alergați.” Cu toate încurajările și discuțiile avute părea că își susține părerea până la capăt. Însă la primul antrenament, Marius și Mihai ajung primii cu prosoapele pe spate, tenișii în picioare și pregătiți de prima alergare împreună. Ne-am aliniat vreo 11 omuleți, cu mine în spate și ne-am pus pe alergat. Unii dintre ei s-au oprit la un moment dat, unii întrebau cât mai avem până facem cei 1,4 km, iar unii încă alergau. Marius era printre cei care voiau să renunțe, însă am stat lângă el și am tot povestit până am ajuns la finish. Ne-am bucurat grozav că am reușit să ajungem toți înapoi la școală și am văzut cum toată cursa a fost o lecție despre cum învățăm în fiecare zi. Pentru mine, acea alergare a fost ilustrativă pentru ce înseamnă fiecare zi de școală. Alături de ei am învățat cât de mult contează să crezi în tine și în ceilalți și că fiecare încurajare ne face să mergem mai departe. Ei sunt motivul pentru care continui să fiu acolo și îmi doresc ca și alți oameni să o facă. Să ajungă în comunitățile în care copiilor le este refuzat dreptul la educație și să îi ajute să-și găsească propriul „mijloc de transport” pentru a ieși și a crește. Dacă și tu îți dorești să pui o cărămidă educației și vrei să mă sprijini o poți face alergând împreună cu mine sau donând pentru Teach for Romania.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. În satele din România, abandonul școlar se predă acasă, din generație în generație. Rezulatele testării PISA publicate in 2019 arată că aproape jumătate dintre copiii de 15 ani care merg la școală suferă de analfabestism funțional - pot scrie, pot citi, dar nu înteleg informația dintr-un text și nu o pot folosi în viața de zi cu zi. Acești copii ar avea, de exemplu, dificultăți să citească și să înțeleagă manualul de funcționare al mașinii de spălat sau să interpreteze o hartă.

Teach for Romania caută și recrutează în școlile publice vulnerabile oameni care cred în educația de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care nu renunță în fața obstacolelor și care pot să producă schimbare de la firul ierbii, acum, din poziția de profesori și învățători pentru copiii din mediile cele mai defavorizate.

În acest moment, Teach for Romania susține peste 130 de profesori care predau în 108 școli din 17 județe. Ajungem acum la aproximativ 10.000 de copii. Împreună, însă, putem mai mult!

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Află cum altfel mai poți contribui!

Abonează-te la Newsletter!

 

OMV Petrom Bucharest Half Marathon ~ 2016

Semimaratonul Internațional București este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București.  Ediția de anul

5 Donatii

Elena

180 RON
Felicitari pentru tot ceea ce faci, Angi, ma simt norocoasa ca am avut ocazia sa te cunosc si sa ii cunosc si pe acei copii frumosi ai tai ;) Mult succes si putere sa treci peste orice obstacole!
19 mai 2016

Anonymous

30 RON
15 mai 2016
Succes
15 mai 2016

Simona

30 RON
Go Angi Go!
09 mai 2016
Respect pentru tine și pentru drumul ales!
08 mai 2016