John Badescu - Teach for Romania

The nicest gift for my birthday

2,235 RON Donatii stranse
100% Complete
2,000 RON Target
17 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Nothing is better than sharing your joy with the people that need it the most. This year I have decided to give my birthday towards a cause that is very dear to me.

The nicest gift that you could offer apart from being close to me would be to support this cause. So rather than buying me a present, please donate to keep a disadvantaged child in school.

 

THE REASON

What is Teach for Romania, their mission and their values?

Teach for Romania is a Non-Governmental Organization with a mission to recruit and select the most valuable young Romanians, train them as inspirational teachers and support them to become leaders in Romanian education.

Teach for Romania's vision is to create opportunities in life through quality education for every child in Romania.

The Teach for Romania model was initially developed in 1990 by Teach for America in the United States. It aims to attract top graduates who would not have normally considered the teaching profession among their future professional options. The model works successfully in 38 countries across 6 continents, where it is implemented by the partner organizations of the Teach for All network.

Teach for Romania core values are Integrity, Excellence, Authenticity, Perseverence, Determination, Life Balance, Collaboration and Continuous Learning.

 

Teach for Romania has had a tremendous success over the past few years since its inception in Romania in 2014 and continues to grow - since last year, the number of teachers in the program and the number of schools has doubled (so thank you everybody who participated in last year’s campaign!). This year’s aim is to retain c.60 teachers by the end of 2017 who will teach to c.4,500 children in Romania.

 

More about Teach for Romania at: http://en.teachforromania.org/

 

Why am I doing this?

As most of you know by now, helping underpriviledged children has always been an important part of my life and I would like to continue to give back in the best way that I can.

After I have coordinated a series of projects targeting disadvantaged communities back home in Romania, I came to the conclusion that the only way of making a lasting change and give those children a chance to succeed in life is by promoting access to quality education and make it available to those communities who need it the most.

The education and qualifications that a child receives, as well as the environment that he develops in, are crucial for the opportunities that he would have later on. The teachers at Teach for Romania promote an education based on solid values, broadening their pupils life choices and horison.

 

How can you help?

1) Please share the fundraising link via social network (Facebook, Twitter, LinkedIn etc) and distribute directly to those interested in this cause (family, friends, your colleagues, people who care and can help).

2) Please donate. Contributions are highly encouraged and needed to reach the campaign goal. 

3) Please stay involved beyond the end of this fundraising campaign so that we continue to build a better education system and create opportunities through quality education for every child in Romania.

 

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. În satele din România, abandonul școlar se predă acasă, din generație în generație. Rezulatele testării PISA publicate in 2019 arată că aproape jumătate dintre copiii de 15 ani care merg la școală suferă de analfabestism funțional - pot scrie, pot citi, dar nu înteleg informația dintr-un text și nu o pot folosi în viața de zi cu zi. Acești copii ar avea, de exemplu, dificultăți să citească și să înțeleagă manualul de funcționare al mașinii de spălat sau să interpreteze o hartă.

Teach for Romania caută și recrutează în școlile publice vulnerabile oameni care cred în educația de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care nu renunță în fața obstacolelor și care pot să producă schimbare de la firul ierbii, acum, din poziția de profesori și învățători pentru copiii din mediile cele mai defavorizate.

În acest moment, Teach for Romania susține peste 130 de profesori care predau în 108 școli din 17 județe. Ajungem acum la aproximativ 10.000 de copii. Împreună, însă, putem mai mult!

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Află cum altfel mai poți contribui!

Abonează-te la Newsletter!

 

17 Donatii

matching all donations from the 8th of March, as promised
09 Mar 2017

andrei oncescu

50 RON
La multi ani Jony. Sa ramai mereu acelasi suflet mare!!!
08 Mar 2017
matching all donations today, as promised!
08 Mar 2017
La multi ani !
08 Mar 2017

Anonymous

50 RON
08 Mar 2017

Daniela D.

150 RON
La multi ani, Ionut!
07 Mar 2017

Mihaela N

75 RON
Super initiativa!
07 Mar 2017

Andrada

100 RON
Esti deosebit. La multi ani cu sanatate!
06 Mar 2017

Carolyn Edmunds

60 RON
06 Mar 2017
La multi ani ! Bafta.
06 Mar 2017
La multi ani !
06 Mar 2017

Gina

150 RON
Happy Birthday!!! :)
06 Mar 2017

DANA FANICA

150 RON
05 Mar 2017
05 Mar 2017
La multi ani Ionut :)
05 Mar 2017

Marius M

75 RON
04 Mar 2017
04 Mar 2017