Alex Vesa - Teach for Romania

O țară echitabilă - Cel mai frumos cadou de ziua mea

3,047 RON Donatii stranse
100% Complete
2,300 RON Target
27 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Nelson Mandela a spus că educația este cea mai puternică armă pe care noi o putem folosi pentru a schimba lumea, iar eu cred foarte mult în asta.

Cred foarte mult că prin educație România poate fi schimbată.

În România -cea mai inechitabilă țară din Uniunea Europeană în ceea ce privește veniturile- starea educației este, din păcate, critică.

 

---

Sunt Alex Vesa, profesor Teach for Romania, iar în curând voi împlini 23 de ani. Cu această ocazie mi-am propus să strâng 2.300 de lei pentru Asociația Teach for Romania.

Viziunea organizației este să ofere ”Opțiuni de viață prin educație de calitate pentru fiecare copil din România”

Teach for Romania recrutează tineri (nota mea: tineri în suflet) români valoroși, îi pregătește ca învățători sau profesori model și îi sprijină pentru a deveni factori de transformare în educație. Profesorii Teach merg, timp de 2 ani, și predau în școli defavorizate (școli care prezintă rezultate slabe, rată mare a abandonului școlar ș.a.m.d.).

Cel mai frumos dar pe care mi-l poți face este să fii alături de mine și, în loc să îmi faci un cadou, să donezi banii către acestă asociație care contribuie la schimbarea României.

 

---

Situația actuală:

- în 2015, România contabiliza aproximativ 200.000 de persoane analfabete (sursă: Banca Mondială);

- ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește procentul din PIB alocat educației – 3,1% în 2015, față de o medie UE 28 de 4,9% (sursă: Eurostat);

- în anul 2014, abandonau școala 1,8% copii din învățământul primar și 2,1% elevi din învățământul gimnazial – procente în creștere față de 2012 (sursă: Institutul Național de Statistică);

- conform evaluării PISA 2012, elevii români prezintă cea mai scăzută motivație dintre copiii care au luat parte la cercetare - în total, 65 de țări au fost analizate în studiu;

- România este cea mai inechitabilă țară din Uniunea Europeană în ceea ce privește veniturile – diferența dintre cele mai bogate persoane și cele mai sărace este cea mai mare din UE (sursă: Eurostat).

 

Impactul educației:

- W. McMahon a demonstrat că o creștere de 2% a investiției în educație va duce la o reducere cu 8% a inegalităților dintr-o economie;

- În ”The Social and Economic Impact of Illiteracy” (raport al UNESCO) sunt menționate mai multe efecte care vin la pachet cu alfabetizarea, printre care: creșterea productivității; cresterea salariului; stimularea creșterii economice.

- Conform ”Education at a Glance 2012” (raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), persoanele cu studii superioare beneficiază, în medie, de salarii cu 50% mai mari comparativ cu persoanele care au absolvit studii preuniversitare;

- Per total, impactul educației într-o economie este foarte mare și se poate exprima prin: creștere economică, diminuarea inegalităților, reducerea șomajului, reducerea ratei sărăciei, creșterea investițiilor străine directe atrase, creșterea veniturilor populației.

 

---

Așa cum am mai spus, cel mai frumos dar pe care mi-l poți face este să fii alături de mine și, în loc să îmi faci un cadou, să donezi banii către acestă asociație care contribuie la schimbarea României.

Împreună schimbăm România!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Teach for Romania

Educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenți de transformare  în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile.

Citeşte poveştile profesorilor!

Contribuie şi tu!

Abonează-te la Newsletter!

Căutăm constant acei oameni care cred în educație de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care #nurenunță în fața obstacolelor. Din septembrie 2018, 76 de profesori și învățători s-au luat la trântă cu „nu se poate” și investesc timp, energie și pasiune în povestea educației, în aproximativ 100 de școli, din 18 județe.

rahela.jpg

De ce să ne susții?

Știai că, în România, 1 din 5 copii nu finalizează învățământul obligatoriu? Cauzele sunt multiple, însă un lucru e cert: calitatea educației pe care acesta o primește până la vârsta de 15 ani și mediul în care crește sunt determinante pentru parcursul său ulterior în viață.

Cu pasiune și cu o motivație puternică de a produce o schimbare pozitivă pentru cei din jur, profesorii și învățătorii susținuți prin Programul Teach for Romania facilitatează accesul la educație de calitate, experiențe reale de învățare, dezvoltare continuă și sprijin în valorificarea potențialului maxim al fiecărui copil cu care lucrează. Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, învățătorii și profesorii susținuți de Teach for Romania creează o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare.

Donația ta ne ajută să construim viitorul copiilor de astăzi, al generației de mâine, un viitor sprijinit pe un sistem de valori în care autenticitatea, integritatea, determinarea, excelența, învațarea continuă, colaborarea, grija față de semeni și echilibrul sunt cele care îmbracă abilitățile, competențele, dorințele, gândurile și faptele.

Toate fondurile strânse merg către susținerea și pregătirea profesorilor și învățătorilor din cele două generații. Mai multe detalii despre program și cum funcționează, pe site: http://teachforromania.org.


Ne bucurăm și îți mulțumim că ești unul dintre cei care își doresc ca, într-o zi, fiecare copil din România să aibă acces la o educație de calitate!

Echipa Teach for Romania

http://teachforromania.org/implica-te/

http://teachforromania.org/implica-te/doilasuta/

2lasuta-no-opaciti.jpg

 

Educatie de calitate pentru toti copiii din Romania!

În România rurală, un sfert din copii abandonează școala până la 14 ani. Și odată cu școala, visurile. În satele din România, abandonul școlar se predă acasă, din generație în generație. Rezulatele testării PISA publicate in 2019 arată că aproape jumătate dintre copiii de 15 ani care merg la școală suferă de analfabestism funțional - pot scrie, pot citi, dar nu înteleg informația dintr-un text și nu o pot folosi în viața de zi cu zi. Acești copii ar avea, de exemplu, dificultăți să citească și să înțeleagă manualul de funcționare al mașinii de spălat sau să interpreteze o hartă.

Teach for Romania caută și recrutează în școlile publice vulnerabile oameni care cred în educația de calitate și în potențialul fiecărui copil, care abordează dificultățile și provocările cu optimism și cu perspectiva posibilității. Oameni cărora le pasă și care nu renunță în fața obstacolelor și care pot să producă schimbare de la firul ierbii, acum, din poziția de profesori și învățători pentru copiii din mediile cele mai defavorizate.

În acest moment, Teach for Romania susține peste 130 de profesori care predau în 108 școli din 17 județe. Ajungem acum la aproximativ 10.000 de copii. Împreună, însă, putem mai mult!

 

Citeşte poveştile profesorilor!

Află cum altfel mai poți contribui!

Abonează-te la Newsletter!

 

Daruieste ziua ta ~ 2017

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți

27 Donatii

felicitari si succes!
02 Sep 2017
01 Sep 2017

Anonymous

75 RON
31 Aug 2017

Anonymous

30 RON
Succes Alex! Cu drag, Edi
29 Aug 2017

Anonymous

100 RON
La multi ani!
29 Aug 2017
Felicitari pentru initiativa si pentru implicarea ta in pregatirea elevilor care nu pornesc cu sanse egale in scoala.
29 Aug 2017
Mult succes si cind mai ai nevoie de astfel de ajutor mai poti apela la mine!
28 Aug 2017
28 Aug 2017

Mia P.

50 RON
Mult succes!
28 Aug 2017
spor!
28 Aug 2017
Mult succes Alex!
28 Aug 2017

Anonymous

150 RON
28 Aug 2017
La multi ani Vesa! Ma bucur ca faci din parte din proiectul Teach For Romania si înca mai sunt oameni care fac diferența, succes in continuare!
25 Aug 2017

Anonymous

30 RON
La multi ani!
25 Aug 2017

Ionut

150 RON
Sa fii sanatos Alex! Felicitari pentru initiativa! Mult succes TfR!
25 Aug 2017
La multi ani, Alex! Succes in tot ceea ce faci!
25 Aug 2017
Mult succes, Alexandru!
25 Aug 2017

Anonymous

75 RON
25 Aug 2017
La multi ani si multe vise implinite!
25 Aug 2017
Multumesc pentru initiativa!
24 Aug 2017
Mult succes!
24 Aug 2017
Long live Alex si Teach for Romania! :)
24 Aug 2017
La mulți ani! :-)
24 Aug 2017
24 Aug 2017
24 Aug 2017
24 Aug 2017

Anonymous

55 RON
24 Aug 2017